Yağsız Kas Kütlesi İçin Balık

Çoğu sporcu, egzersizin neden olduğu eklem ağrılarına ve kardiyovasküler hastalıklara karşı beslenme sigortası olarak balık yağı kullanır. İngiliz araştırmacıların kısa süre önce bildirdiğine göre, pankreas kanseri olan denekler, 1.5 gram eicosapenaenoic acid (EPA) tükettiklerinde vücutlarındaki yağsız kas kütleleri ve yaşam kalitelerinin arttığı görülmüştür. Aksine, sadece daha fazla protein tüketen ama EPA tüketmeyen deneklerde ise daha fazla yağsız kas kaybı tespit edilmiştir. EPA genel olarak, ağabeyi docosahexaenoic acid’le (DHA) birleşik halde bulunur. Tüm açıkları karşılamak için günde 1-2 gramlık EPA ve DHA tüketin.

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

Oturum Aç

Kayıt Ol

Şifremi sıfırla