Kaslı ve Yağsız Olmanın Yolları (Bölüm 4)

YAĞDAN VAZGEÇMEYİN

Yağ yakmaya çalışırken yağı tümden kesmek iyi bir fikir değildir. Omega-3 ve tekli doymamış yağlar gibi sağlıklı yağlar aslında yağ yakmanıza yardımcı olur.

NEDEN İŞE YARIYOR: Somon ve uskumru gibi yağlı balıklar ve ceviz iyi omega-3 kaynaklarıdır. Zeytinyağı, fıstık ezmesi, avokado ve yumurta ise sağlıklı tekli doymamış yağ kaynaklarıdır. Diğer kabuklu yemişler de genel olarak iyidir. Loma Linda Üniversitesi’nde (Kaliforniya) yapılan bir araştırmaya göre, düşük kalori-yüksek yağ diyeti uygulayan ve yağın büyük kısmını bademden alan denekler, aynı miktarda kalori daha fazla karbonhidrat ve daha az yağ tüketenlere göre daha fazla yağ yakmışlardır.

BUNU YAPIN: Yağ tüketiminiz toplam günlük kalorinin yüzde 20-30’u olsun.

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

Oturum Aç

Kayıt Ol

Şifremi sıfırla