Güç Bombası Protein Dolu Nefis Taneler “Nohut”

Güç bombası bu “taneler” yüksek miktarda protein içerirken çabuk ve lezzetli yemek hazırlamak isteyenler için besleyici bir seçenek sunuyor.

Yazan: Jennifer Iserloh

 

Fıstık Ezmeli Kurabiye

Fırını önden 180 derecede ısıtın. Tepsiye pişirme kâğıdı serip pişirme spreyiyle yağlayın. 200 gram haşlanıp süzülmüş nohudu, 125 g yerfıstığı ezmesini, stevia benzeri 2 yemek kaşığı tatlandırıcıyı, 2 yemek kaşığı keten ezmesini, 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ve 1 tatlı kaşığı tarçını robota atıp parçacıklı, yoğun bir kıvam elde edene kadar geçirin. Pişirme kâğıdına tatlı kaşığı büyüklüğünde hamur parçaları yerleştirip sertleşene kadar 8-10 dakika pişirin.

Falafel

15 gram kereviz sapını, 1 diş sarımsağı, ½ tatlı kaşığı kimyonu, 1 tatlı kaşığı pul biberi ve ½ tatlı kaşığı sarımsak tozunu robota atıp pulse ayarıyla çekin. 200 gram haşlanıp süzülmüş nohudu ilave edip parçacıklı bir karışım elde edene dek robotta çekin. Karışımdan 4 köfte yapın. Bir kaba 2 yemek kaşığı toz keten tohumu, 2 yemek kaşığı parmıcan peynirini ve 2 yemek kaşığı chia tohumu alıp karıştırın. Köfteleri karışıma bulayın. Ufak bir kızartma tepsisini pişirme spreyiyle yağladıktan sonra köftelerin her iki tarafını tepside 3-4 dakika pişirin. Sevdiğiniz sosa banarak yiyin.

Acılı Nohut

100 gram haşlanıp süzülmüş nohudu, 2 yemek kaşığı mayonez ve 2 tatlı kaşığı acı sosla karıştırın. İçerisine 125 g pişmiş esmer pirinç, 450 g körpe ıspanak, doğranmış yarım salatalık ve doğranmış yarım avokado ekleyin. Hemen yiyin.

Acı Biberli Nohut Kavurma

Fırını önden 180 derecede ısıtın. Tepsiye pişirme kâğıdıyla alüminyum folyo serin. 450 gram haşlanıp süzülmüş nohudu, 1 yemek kaşığı susam yağı, 1 tatlı kaşığı toz acı biber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kıyılmış sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal ve ½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber ile bir kâsede karıştırın. Karışımı tepsiye aktarıp nohutlar gevrek bir kıvam alana kadar 45-50 dakika pişirin.

Karnabahar Püresi

1 baş doğranmış soğanı, 25 gram rendelenmiş parmıcanı, ½ tatlı kaşığı sarımsak tozunu ve 1 fiske taze karabiberi robota atıp ince bir kıvam alana dek pulse ayarında çekin. İçerisine 200 gram haşlanıp süzülmüş nohudu ve 325 gram buğulanmış karnabaharı da atıp pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.

Kas Gelişimi Açısından En Faydalı Protein Tozunu Bilim Açıklıyor!

Kaynak: M&F Temmuz, 2017

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

Oturum Aç

Kayıt Ol

Şifremi sıfırla