Muscle & FitnessBeslenme Önerileri ve İpuçları"Bugün Ne Pişirsem" Diyenler İçin Sağlıklı ve Lezzetli Bir Menü

“Bugün Ne Pişirsem” Diyenler İçin Sağlıklı ve Lezzetli Bir Menü

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysanız yemek menüsü oluşturma sürecini sizden almaya karar verdik. İşinizi hafifletmek için sağlıklı ve nefis yemek tarifleri konusunda size yardımcı olacağız. Hem proteinli hem bol vitaminli bir sofra hazırlamanıza yardımcı olurken size sadece keyifle yapıp yemesi kalacak! Hazır mısınız?

İster Öğle Yemeği İster Akşam Yemeği

bugun-ne-yapsam-diyenler-icin-saglikli-yemekler

Yemek yapmak ne kadar zevkli olsa da bazen tarif üretemiyor, aynı yemekleri yapmaktan da yemekten de sıkılıyoruz. Domates çorbası yanına köfte mi yapayım, mercimek çorbasını daha dün içtik derken yemek seçmek oldukça zor bir süreç haline gelebiliyor. Bir yandan da sağlıklı, hafif ve besin değeri yüksek yiyecekler üretme isteği var tabii… Her gün her gün patatesli, makarnalı beslenince insan kendini suçlu hissediyor. Dahası yemek yapmaya hevesi kalmayan ya da yapacak yemek bulamayan kişiler “bugün de dışarıdan yiyeyim” diyerek yağlı, kalorili ve sağlıksız yiyecekler sipariş ediyor…

Tam da bu sebeplerle sizinle 2 çeşit yemekten oluşan ister öğle ister akşam yemeği olarak tüketebileceğiniz, güvenle çocuklarınıza da yedirebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bir menü paylaşmak istiyoruz.

Not kağıdınızı hazırladınız mı?

1. Kremasız, Sütlü Mantar Çorbası

bugun-ne-yapsam-diyenler-icin-saglikli-yemekler

Krema kullanmadan da kremanın yumuşak ve güzel aromasını elde edebileceğinizi biliyor musunuz? Kremasız hazırlanan bu sütlü tarif 4 servis içeriyor. Yaklaşık 30 dakikada hazırlanıyor ve pişiyor.

Malzemeler:

  • 400 gr mantar
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un (tam tahıllı un da olabilir)
  • 1 su bardağı (200 ml) oda sıcaklığında ya da soğuk su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı ya da ayçiçeği yağı kullanabilirsiniz)

Yapılışı:

  • Mantarları küçük küçük doğrayın. Eğer tane tane olmasını sevmiyorsanız mutfak robotundan geçirebilirsiniz.
  • Bir tencereye zeytinyağını dökün, mantarları hafif ısınmış tencereye atın ve yavaş yavaş karıştırarak suyunu salıncaya kadar pişirin.
  • Daha sonra suyunu tekrar çekene kadar pişirmeye devam edin ve üzerine un ekleyin.
  • 1 bardak su ekleyin ve topaklanmaması için karıştırmaya devam edin.
  • Daha sonra çorbanızın kıvamını kontrol ederek isterseniz su ekleyip seyreltebilirsiniz.
  • En sonunda ise 1 su bardağı sütü çorbanıza ilave edin ve karıştırın. Fokurdamaya başladığında altını kapatabilirsiniz.
  • Servis için üzerine maydanoz kıyabilirsiniz.

Beslenmenize nasıl daha fazla lifli gıda koyabileceğinizi merak ediyorsanız “Lif Nedir, En Sağlıklı Lifli Gıdalar Nelerdir?” yazımızı okuyabilirsiniz.

2. Akdeniz Usulü Limonlu Tavuk

bugun-ne-yapsam-diyenler-icin-saglikli-yemekler

Hafif mi hafif, leziz mi leziz akdeniz usulü besleyici tavuk tarifi 4 kişiliktir. Hazırlama ve pişirme süresi toplam 35 – 40 dakikadır.

Malzemeler:

  • 800 gr tavuk göğsü, fileto
  • 1 dal biberiye
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Birkaç dal maydanoz
  • Yarım su bardağı (100 ml) ince çekilmiş ceviz içi
  • 2 adet orta boy limon

Yapılışı:

  • Tavuk göğüslerini suda temizledikten sonra ince bir şekilde dilimleyin. Suyunu kağıt havlu ile alıp zeytinyağı, biberiye, karabiber ve tuz ile soslayın.
  • Tavanızı kızdırın. Sosladığınız tavuk göğüslerini her iki yanı da 3’er dakika tavada tutacak şekilde pişirin.
  • Tavuğun üzerine dökeceğiniz limonlu sosu hazırlamak için sarımsağı ve limon kabuklarını rendeleyin. Limonların suyunu da sıkın.
  • Izgara tavada bekleyen tavuklarınızın üzerinde tereyağı gezdirin. Ceviz içini de ekledikten sonra cevizleri kavuracak şekilde biraz daha pişirin.
  • Tavuğunuzun üzerine sarımsağı dökün, limon kabuklarını ve limon suyunuz da dökün.
  • Maydanoz hariç tüm malzemeleri tavukların üzerine ekledikten sonra tavukları 10 dakika daha ters düz ederek pişirin. Tavanın altını kapadıktan sonra üzerine ince ince kıydığınız maydanozları ekleyin. Tavuğunuz servise hazırdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!