15 Dakikada Protein Ziyafeti: Somon Balığı Tarifi

Bu lezzetli ve sağlıklı somon balığı tarifi ile kas geliştirme menünüzü zenginleştirin…

Lezzetli bir şekilde hazırlayamadığınız için yeterince balık yiyemiyor musunuz? Çözümü söyleyelim: yağ, sarımsak ve limon. Bu malzemelerle istediğiniz balık yemeğine lezzet katacak ve göbek düşmanı öğünler hazırlayacaksınız. İşte size lezzetli somon balığı tarifi.

KİNOALI LİMONLU SOMON BALIĞI TARİFİ

1 Kişiliktir

Malzemeler

40 gr. Kinoa
1 bardak Su
½ yemek kaşığı Zeytin Yağı
1 diş Sarımsak, dövülmüş
¼ yemek kaşığı Limon Suyu
½ yemek kaşığı Kuru Fesleğen
¼ yemek kaşığı Tuz
Biber, damak zevkinize göre
3-4 adet Cherry Domates, ikiye bölünmüş
180 gr. Somon

Sırrı Nedir?

Yağ balığı nemlendirir, limon balığın çeşnisini yumuşatır ve sarımsak aromasını kuvvetlendirir.

Talimatlar

1. Kinoayı suyla durulayın, sonra kızartma tavasına alın. Su ekleyip kaynatın(1/2 ya da 1/3, – kinoa/su- oranını kullanabilirsiniz). Tavanın kapağını kapatın ve 10-12 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
2. Izgarayı önceden ısıtın. Büyük bir kâsede zeytin yağı, sarımsak, limon, fesleğen, domates, tuz ve biberi karıştırın.
3. Yağlı alüminyum folyoya balığı yerleştirin. Folyonun kenarlarını kaldırarak çevresini kapatın ancak balığın üzerini çok kapatmayacak şekilde olsun. Somonun üzerine domatesli karışımı dökün.
4. Hazırladığınız yemeği 6-8 dakikalığına ızgaraya atın. Kinoayı ateşten alın ve tabağa yayarak dökün. Somon balığını ızgaradan aldıktan sonra tabağa ekleyin ve servis edin.

Hazırlayan: Amy Shlinger

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

Oturum Aç

Kayıt Ol

Şifremi sıfırla